nieuwsnieuws

nieuws

op deze pagina vindt u ons nieuws, zoals het slaan van een feestelijke eerste paal, over nieuwe projecten, over projecten die de verkoop ingaan of opgeleverd worden en andere zaken die wij het vermelden waard vinden.

actueel nieuws:

 

pieter wantelaan te haarlem:

het bouwplan pieter wantelaan te Haarlem betreft een bouwplan voor begeleid wonen t.b.v de stichting RIBW voor mensen met een psychiatrische en/of psychosociale beperking, ontworpen in opdracht van prewonen.
Het plan bestaat uit:
• 26 stuks eenkamer woningen.
• 4 stuks tweekamer woningen.
• 2 stuks gemeenschappelijke woonkamers.
• 2 stuks gemeenschappelijke dakterrassen.
• facilitaire ruimten.
• bergingen, fietsenberging en parkeerplaatsen.

 

Lieven de Key Penning 2015:

5 oktober 2015 werd bekend dat het project ‘renovatie 102 appartementen gelegen aan de engelandlaan’ te haarlem genomineerd is voor de Lieven de Key Penning 2015.
De uitreiking vond plaats op dinsdag 24 november 2015 in de Gravenzaal in het Stadhuis van Haarlem. het project heeft de prijs niet gewonnen maar behoorde wel tot de top 3!

 

Nieuwbouwplan ’t Vinkenest aan de Waarschapsstraat in weesp in verkoop:

de 14 woningen van nieuwbouwplan ’t Vinkenest aan de waarschapsstraat in weesp zijn in aanbouw.
een kleinschalig nieuwbouwplan, waarbij de kopwoningen aan de waarschapstraat met een extra verdieping een krachtig accent zijn in de straat.
opdrachtgever: j.m. putter te uitgeest

 

kunstproject van Jasmijn Visser in de Nieuwe Houttuinen:

woensdag 30 oktober 2013 is het kunstproject van Jasmijn visser in de nieuwe houttuinen formeel afgerond. het was een door ymere goed georganiseerde bijeenkomst voor de bewoners en allen die hier aan mee hebben gewerkt, waarbij jasmijn nog eens extra in de bloemetjes werd gezet.
jasmijn had voor de bewoners een cadeau in de vorm van een tas ontworpen, voorzien van een belijning in de kleuren van het kunstobject. iedereen vond het een mooie tas, bijna te mooi om te gebruiken!!

kunstwerk jasmijn visser - foto peter lipton

kunstwerk jasmijn visser – foto peter lipton

kunstwerk jasmijn visser – foto peter lipton

 

VKG architectuurprijs renovatie 2013:

maandag 14 oktober 2013 werd bekend dat het project ‘renovatie 102 appartementen gelegen aan de engelandlaan’ te haarlem genomineerd is voor de VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) architectuurprijs renovatie 2013.
Op 3 december vindt in het Louwman Museum te Den Haag (Wassenaar) de 9de editie van de VKG Architectuurdag plaats. De VKG Architectuurdag georganiseerd door de VKG in samenwerking met het tijdschrift de Architect, staat in het teken van ‘Innovatie MAKEN’: Van visie naar concrete toepassingen. Vanuit hun eigen werkgebied delen inspirerende sprekers hun kennis en ervaringen over het concreet maken van innovaties met u.
Aansluitend wordt de VKG Architectuurprijs 2013/2014 voor Nieuwbouw, Renovatie en de VKG Publieksprijs uitgereikt.

Bureau excursie naar haarlem en Zandvoort:

 


Op donderdagmiddag 10 oktober organiseren Architektenburo hans Wagner en Knevel Architecten een bureauexcursie naar een aantal projecten van eerstgenoemde in haarlem en zandvoort. hierboven een foto van de bestaande en vernieuwde gevel aan de engelandlaan, één van de projecten die bezocht zullen worden.

nieuwbouw ‘de waaier’, 40 koopwoningen gelegen aan de frambozenstraat in amsterdam noord:

 

op zaterdag 28 september 2013 verscheen er in de bijlage van dagblad trouw een artikel van en over de bewoners hiervan.
voor het artikel zie hier: artikel in trouw 28-09-2013

renovatie 102 appartementen aan de engelandlaan te haarlem:

 

vrijdag 27 september 2013 is de oplevering gevierd van de gerenoveerde woningen. de manager vastgoedbeheer de heer rob kleijn hield, in het bijzijn van bewoners, bouwers en overige belangstellenden, een interviewgesprek met wethouder jan nieuwenbrug, regiodirecteur ymere gerrie blok en de voorzitter van de bewonerscommissie de heer hein kramers.

gezondheidscentrum te zandvoort:

 

maandag 23 september 2013 is de tandartspraktijk van bert bouwman verhuisd naar het voormalige kantoorgebouw van woningbouwvereniging de key. dit kantoor is in opdracht van bert bouwman verbouwd tot een gezondheidscentrum waar naast de tandartspraktijk het fysiotherapie instituut k. bruin en m. koper en een aantal huisartsen hun praktijk gaan uitvoeren.

fuikweg te vijfhuizen:

 

het project ‘aan ‘t park’ is de laatste week van mei geheel opgeleverd. de kopers van de 20 starterswoningen en 24 eengezinswoningen waarvan 7 gemakswoningen zijn nu druk bezig met het inrichten van hun woningen en het aanleggen van de tuin. de eerste verhuiswagen is al gesignaleerd!!!

‘t prisma te purmerend:

 

15 november j.l. werd bekend dat wij de onderhandse architectenselectie hebben gewonnen voor de nieuwbouw van de basisschool ‘t prisma in purmerend.
de beoordelingscommissie was vooral erg positief over het stedenbouwkundig concept. de ingang is gesitueerd aan het schoolplein, gelegen op het zuiden, met direct daarachter het speellokaal resp. de aula, het centrale hart van de school. de omgevingsvergunning is verleend en het plan wordt half november aanbesteed. het streven is dit jaar het bestaande schoolgebouw te slopen en begin 2014 te starten met de bouw.

‘lyriek’, marsmanplein te haarlem:

 

vrijdag 21 december 2012 werd de huisvesting voor het kinderdagverblijf ‘t vosje opgeleverd.
2 januari 2013 zijn de deuren opengaan om de kinderen op de nieuwe locatie te ontvangen.
in de loop van februari/maart zijn de bovengelegen woningen opgeleverd.
zaterdag 1 juni j.l. vond, onder grote belangstelling, de feestelijke opening plaats van ‘t vosje door wethouder ewout cassee van haarlem.
zaterdag 15 juni is de vestiging van ‘fysiotherapie haarlem-noord’ feestelijk geopend.